flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваним в пограбуванні пенсіонерки

14 лютого 2020, 11:59

Слідчий суддя Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області задовольнив клопотання слідчого, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно двох осіб, підозрюваних у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна(грабіж), поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений за попередньою змовою групою осіб, вчинений повторно, поєднаний з проникненням у житло) стосовно 80- річної громадянки К.  

Відповідно до матеріалів клопотання, чоловіки підозрюються в тому, що вони вступили в злочинну змову, спрямовану на викрадення чужого майна.

Так, 05 лютого 2020 року приблизно о 02.00 год. вони прийшли на територію домоволодіння пенсіонерки, пошкодивши замок на вхідних дверях, проникли в житло, та з метою подолання опору з боку потерпілої, почали наносити їй удари по тулубу та обличчю. Після чого підозрювані заволоділи телевізором, мобільним телефоном та гаманцем, в якому знаходились грошові кошти в сумі 1000 грн. Утримуючи викрадене майно при собі, з місця злочину втекли, та розпорядилися викраденим майном на власний розсуд.

Щодо підозрюваних 7 та 11 лютого 2020 року застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 календарних днів без права внесення застави.

 

Прес-служба суду.