flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Положення про порядок проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби у Нікопольському міськрайонному суді

22 вересня 2017, 14:32

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ керівника апарату

Нікопольського   міськрайонного   суду

Дніпропетровської області

«21»вересня 2017 року № 73-з

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної

служби у Нікопольському міськрайонному суді

 

  1. ЗАГАЛЬНІ ПИТАННЯ

 1.1. Це Положення визначає процедуру проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби у  Нікопольському міськраайонному суді  (далі – конкурс), метою якого є добір осіб, здатних професійно виконувати посадові обов’язки.

          З питань, не врегульованих Положенням про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, затверджено рішенням Вищої ради правосуддя від 05.09.2017 року № 2646/0/15-17, та якщо інше не передбачено цим Положенням, застосовується Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2017 року № 648 (далі – Порядок).

        У випадку розбіжності регулювання між цим Положенням та Порядком, застосовуються правила цього Положення

1.2. Проведення конкурсу здійснюється відповідно до визначених в установленому законом порядку вимог до професійної компетентності кандидата на вакантну посаду державної служби на основі оцінювання його особистих досягнень, знань, умінь і навичок, моральних і ділових якостей для

належного виконання посадових обов'язків.

1.3. Вступ на державну службу шляхом призначення громадянина України на посаду державної служби та просування державного службовця по службі здійснюються за результатами конкурсу відповідно до цього Положення.

1.4. Переведення на нижчу або рівнозначну посаду у Нікопольському міськрайонному суді  (далі – суд) може здійснюватись без обов’язкового проведення конкурсу.

1.5. Конкурс проводиться з додержанням таких принципів:

1.5.1. забезпечення рівного доступу;

1.5.2. політичної неупередженості;

1.5.3. законності;

1.5.4. довіри суспільства;

1.5.5. недискримінації;

1.5.6. прозорості;

1.5.7. доброчесності;

1.5.8. надійності та відповідності методів тестування;

1.5.9. узгодженості застосування методів тестування;

1.5.10. ефективного і справедливого процесу відбору.

 1.6. Відповідно до частини другої статті 19 ЗУ "Про державну службу" на державну службу не може вступити особа, яка:

1.6.1. досягла шістдесятип'ятирічного віку;

1.6.2. в установленому законом порядку визнана недієздатною або дієздатність якої обмежена;

 1.6.3. має судимість за вчинення умисного злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку;

1.6.4. відповідно до рішення суду позбавлена права займатися діяльністю, пов'язаною з виконанням функцій держави, або займати відповідні посади;

1.6.5. піддавалася адміністративному стягненню за корупційне або пов'язане з корупцією правопорушення - протягом трьох років з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили;

1.6.6. має громадянство іншої держави;

1.6.7. підпадає під заборону, встановлену Законом України "Про очищення влади".

1.7. Особи, які відповідно до частини другої статті 19 Закону України "Про державну службу" не можуть вступити на державну службу, не допускаються до участі в конкурсі.

1.8. Добір кандидатів на посади державної служби здійснюється з урахуванням вимог до осіб, які претендують на вступ на державну службу відповідно до пунктів 2, 5 частини другої статті 20 Закону України "Про державну службу".

 

  1. Умови проведення конкурсу

2.1.Керівник апарату суду приймає рішення про оголошення конкурсу на зайняття вакантних (ої) посад (и) державної служби у суді, про що видає відповідний наказ.

2.2. Оголошення про проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби підлягає оприлюдненню на офіційних веб-сайтах суду та Національного агентства України з питань державної служби (далі – Нацдержслужба

 Конкурс проводиться поетапно:

1) прийняття рішення про оголошення конкурсу;

2) оприлюднення рішення про оголошення конкурсу;

3) прийняття документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі;

4) перевірка поданих документів на відповідність встановленим законом вимогам;

5) проведення тестування та визначення його результатів;

6) розв’язання ситуаційних завдань та визначення їх результатів (крім кандидатів на посади державної служби категорії «В»);

7) проведення співбесіди та визначення її результатів;

8) проведення підрахунку результатів конкурсу та визначення переможця конкурсу та другого за результатами конкурсу кандидата;

9) оприлюднення результатів конкурсу.

  1. Особи, які відповідно до частини другої статті 19 Закону України «Про державну службу» не можуть вступити на державну службу, не допускаються до участі у конкурсі.
  2. Особи, які подали необхідні документи для участі у конкурсі, є кандидатами на зайняття посади державної служби (далі – кандидати).
  3. Документи, подані (надіслані) кандидатами до державного органу, в якому проводиться конкурс, не розглядаються у разі:

1)  подання їх особисто в останній день строку після закінчення робочого часу;

2) надіслання їх поштою після закінчення строку подання;

3) надіслання їх поштою протягом установленого строку подання та надходження до державного органу менше ніж за три робочі дні до дати проведення конкурсу.

 

 

 

  1. Оприлюднення інформації про вакантну посаду державної служби та оголошення про проведення конкурсу.

3.1.Оголошення про проведення конкурсу на вакантну посаду державної служби оприлюднюється.

3.2.На зайняття посад державної служби категорій «Б» і «В» – на Єдиному порталі вакансій державної служби НАДС, офіційних веб-сайтах державного органу, до якого проводиться конкурс, НАДС.

3.3. З метою широкого поширення інформації про вакансію така інформація може бути додатково оприлюднена суб’єктом призначення на інших веб-сайтах або в засобах масової інформації.

3.4. Керівник апарату суду не пізніше ніж протягом наступного робочого дня після підписання наказу про оголошення конкурсу надсилає в електронній формі відповідне рішення та умови проведення конкурсу територіальному органу  Нацдержслужбі  за місцем розташування , для його перевірки і оприлюднення за формою згідно з додатком 1 (скановану  копію наказу у форматі .pdf та умови проведення конкурсу у форматі .doc або .docx)

       Якщо інформація про оголошення конкурсу, надіслана НАДС або його територіальному органу, не доступна для зчитування, відповідне рішення повертається органу без розгляду шляхом надсилання повідомлення електронною поштою.

      У разі невідповідності рішення про оголошення конкурсу та/або умов його проведення вимогам законодавства про державну службу вони повертаються органу шляхом надсилання повідомлення електронною поштою з відповідним обґрунтуванням.

У разі відсутності зауважень до рішення про оголошення конкурсу та умов його проведення оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на Єдиному порталі вакансій державної служби НАДС не пізніше наступного робочого дня з дня надходження відповідної інформації або її розміщення на Єдиному порталі вакансій державної служби НАДС. Про таке оприлюднення повідомляється орган, яким було надіслано або розміщено оголошення, після чого інформація про оголошення конкурсу може бути оприлюднена на офіційному веб-сайті відповідного державного органу, інших веб-сайтах та в засобах масової інформації.

 

  1. Склад, порядок формування і роботи та повноваження конкурсної комісії.

 

 4.1. Для проведення конкурсу наказом голови Державної Судової Адміінстрації України  утворюється конкурсна комісія у складі голови і членів комісії за пропозиціями керівника державної служби або особи , яка виконує його повноваження  (далі – Комісія), яка проводить конкурс на зайняття вакантних посад державної служби у суді.

       Конкурсна комісія утворюється у складі не менше п’яти осіб.

    До складу конкурсної комісії входять представники служби управління персоналом, а також інші державні службовці відповідного державного органу.

       До роботи конкурсної комісії можуть залучатися представник виборного органу первинної профспілкової організації за її наявності.

 

4.2. Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини її членів.

       У разі відсутності голови конкурсної комісії на засіданні з числа присутніх членів конкурсної комісії обирається головуючий.

       У разі відсутності кворуму рішенням конкурсної комісії, Комісії дата проведення конкурсу може бути перенесена на інший день з урахуванням строків, визначених законом.

       Про зміну дати проведення конкурсу кандидати повідомляються службою управління персоналом, визначеною у пункті 3 цього Положення, не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня прийняття відповідного рішення.

       Таке повідомлення може здійснюватися одним із способів, зазначених кандидатом у заяві про участь у конкурсі.

        Відповідна інформація може бути додатково розміщена на офіційному веб-сайті державного органу, в якому проводиться конкурс.

4.3. Рішення Комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість від її складу.

 4.4. Наказом голови Державної Судової Адміінстрації України, з числа працівників  суду (служби управління персоналом), призначається особа, яка виконує функції адміністратора під час проведення конкурсного відбору.

        Адміністратор несе персональну відповідальність за розголошення інформації, що стала йому відома під час проведення конкурсу.

        Адміністратор не є членом конкурсної комісії, Комісії.

4.5. Адміністратор веде протокол засідання конкурсної комісії, Комісії, оформляє відомості про результати конкурсу, роздруковує звіти про результати проходження тестування, перевіряє особу кандидата тощо.

 

  1. ПРИЙНЯТТЯ ТА РОЗГЛЯД ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ УЧАСТІ В КОНКУРСІ

 

 5.1. Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають особисто, поштою  до Комісії суду такі документи:

- копію паспорта громадянина України;

- письмову заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби, до якої додається резюме у довільній формі (згідно з додатком 2);

- письмову заяву про дозвіл на обробку персональних даних, відповідно до Закону України "Про захист персональних даних" (згідно з додатком 3);

- письмову заяву, в якій повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону або копію довідки встановленої форми про результати такої перевірки;

 - копію (копії) документа (документів) про освіту;

- заповнену особову картку встановленого зразка;

- посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою

- у разі проведення закритого конкурсу - інші документи для підтвердження відповідності умовам конкурсу;

 - декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік, у вигляді роздрукованого примірника із сайту Національного агенства з питань запобігання корупції.  

5.2. Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, може додати до заяви про участь у конкурсі також інші документи, крім тих, що зазначені у пункті 3.1. Положення, у тому числі документи про підтвердження досвіду роботи.

5.3. Державні службовці суду, які бажають взяти участь у конкурсі, подають лише заяву про участь у конкурсі.

5.4. Документи переможця конкурсу, зазначені у пункті 3.1. цього Положення, у разі призначення його на посаду державної служби додаються до його особової справи.

5.5. Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, має інвалідність та потребує у зв'язку з цим розумного пристосування, подає заяву за формою згідно з додатком 4, про забезпечення в установленому порядку розумного пристосування.

5.6. Служба управління персоналом суду веде облік та реєструє всі документи для участі в конкурсі, надіслані особами, які бажають взяти у ньому участь.

 5.7. Служба управління персоналом суду проводить перевірку документів, поданих кандидатами, на відповідність встановленим законом вимогам у триденний строк з дня їх надходження та повідомляє кандидату про результати такої перевірки у той самий строк.

5.8. Кандидати, документи яких не відповідають встановленим вимогам, до конкурсу не допускаються, про що їм повідомляє відповідальна особа суду (головний спеціліст з управління персоналом) або Служба управління персоналом суду. Таке повідомлення може здійснюватися одним із способів зазначених кандидатом у заяві про участь у конкурсі.

5.9. Строк подання документів для участі в конкурсі не може становити менше 15 та більше 30 календарних днів з дня оприлюднення інформації про проведення конкурсу, про що зазначається в оголошенні.

      Під час подання документів для участі у конкурсі через Єдиний портал вакансій державної служби НАДС копія посвідчення щодо вільного володіння державною мовою перевіряється після пред’явлення кандидатом оригіналу такого посвідчення до проходження тестування. У такому разі остаточне рішення щодо відповідності поданих документів установленим вимогам та допущення/недопущення кандидата до проходження тестування приймається відповідною службою управління персоналом за результатами перевірки копії зазначеного посвідчення, про що кандидат повідомляється особисто або в один із способів, визначених у заяві про участь у конкурсі.

    У разі невідповідності поданої через Єдиний портал вакансій державної служби НАДС копії посвідчення щодо вільного володіння державною мовою оригіналу такого посвідчення (крім випадків втрати такого посвідчення та отримання його дубліката) або непред’явлення оригінала такого посвідчення кандидат не може бути допущений до проходження тестування та вважається таким, що не пройшов конкурс.

     Після перевірки документів кандидат протягом строку зберігання таких документів може звернутися до відповідної служби управління персоналом із письмовою заявою про повернення оригіналів документів, передбачених підпунктами 5 та 7 пункту 19 Порядку. У такому разі зберігаються копії зазначених документів.

 

 

  1. ПРОВЕДЕННЯ ОЦІНЮВАННЯ КАНДИДАТІВ НА ЗАЙНЯТТЯ ВАКАНТНИХ ПОСАД ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ.

6.1.Під час  проведення конкурсу для зайняття посад державної служби категорії  «В» і «Б»  для забезпечення максимальної прозорості проведення конкурсу   за рішенням Комісії може проводитися аудіофіксація.

6.2. Про аудіофіксацію засідань конкурсної комісії за допомогою технічних засобів адміністратор  оголошуєперед початком відповідного етапу конкурсу. 

6.3. У разі проведення аудіофіксації аудіозаписи засідань є невід'ємною частиною протоколів засідань.

                                                                Тестування

  1. Кандидати, документи яких пройшли перевірку, передбачену пунктом 3.7. цього Положення, проходять тестування.
  2. Тестування проходить у присутності не менш як двох третин членів Комісії.
  3. Тестування проводиться з метою визначення рівня знань законодавства на знання Конституції України, законодавства про державну службу, антикорупційного законодавства та знання спеціального законодавства.
  4. Одне завдання включає 40 тестових питань, які обираються для кожного учасника тестування автоматично із загального переліку питань, що включає не менш як 100 питань на знання кожного із зазначених видів законодавства.
  5. Перелік тестових питань затверджується Нацдержслужбою разом з Міністерством юстиції України та оприлюднюється на її офіційному веб-сайті. Варіанти відповідей на тестові питання оприлюдненню не підлягають.
  6. Тестування складається державною мовою.
  7. Перед проходженням тестування кожен кандидат пред'являє паспорт або документ, який посвідчує особу та орігінал посвідчення про вільне володіння державною мовою.
  8. Під час проведення тестування його учасникам забороняється користуватися додатковими електронними приладами (крім випадків, коли використання додаткових електронних приладів становить розумне пристосування), підручниками, навчальними посібниками, іншими матеріалами, а також спілкуватись один з одним. У разі порушення зазначених вимог кандидат відсторонюється від подальшого проходження конкурсу, про що складається Акт про порушення вимог кандидатом на зайняття вакантної посади державної служби під час проходження конкурсу згідно з додатком до Положення, який підписується присутніми членами Комісії.
  9. Питання для кожного учасника тестування обираються автоматично з переліку питань. Кожне питання повинно передбачати чотири варіанти відповіді, один з яких є правильним.
  10. Загальний час для проведення тестування повинен становити не більш як 40 хвилин.
  11. Після закінчення часу, відведеного на складення тестування, проводиться автоматичне визначення результатів тестування програмним забезпеченням.
  12. Для визначення результатів тестування використовується така система: - 2 бали виставляються кандидатам, які відповіли правильно на 32 питання тестового завдання і більше; - 1 бал виставляється кандидатам, які відповіли правильно на 24 - 31 питання тестового завдання; - 0 балів виставляється кандидатам, які відповіли на 23 і менше питань тестового завдання.
  13. За відсутності умов для проведення автоматизованого тестування (відсутність належної комп'ютерної техніки, відсутність Інтернет-зв'язку та інших умов) тестування проводиться письмово. 4.14. Перед проведенням письмового тестування адміністратор з офіційного веб-сайту Нацдержслужби роздруковує тестові питання, обрані комп'ютером методом випадкового вибору, а також ключі правильних відповідей до них.
  14. Роздруковані тестові питання адміністратор пакує в конверти, а ключі правильних відповідей передає членам Комісії перед перевіркою тестових завдань.
  15. Адміністратор перед початком тестування видає кожному кандидату конверт з бланком за формою згідно з додатком 5 для заповнення кандидатом своїх персональних даних. Після чого кандидат обирає собі конверт з тестовими питаннями, не відкриваючи його.
  16. Кандидат відкриває конверт з тестовими питаннями після оголошення адміністратором початку проведення тестування.
  17. Після закінчення часу, відведеного на складення тестування, кандидат пакує в один конверт бланк з відповідями, а у другий - заповнений бланк з персональними даними та повертає обидва конверти адміністратору.
  18. Адміністратор присвоює однаковий номер для конвертів з відповідями на тестові питання та із заповненим бланком персональних даних кандидата.
  19. Визначення адміністратором номера конвертів здійснюється за відсутності кандидата у приміщенні, в якому проходило тестування.
  20. Після отримання від усіх кандидатів конвертів адміністратор передає конверти з відповідями на тестові питання членам Комісії для визначення результатів тестування, а конверти з персональними даними кандидатів залишаються у нього.
  21. Члени Комісії визначають результати письмового тестування згідно з пунктом 4.12. цього Положення.
  22. У разі обрання кандидатом більш як одного варіанта відповіді тестове питання вважається неправильно вирішеним.
  23. Після визначення результатів тестування члени Комісії повертають конверти з відповідями адміністратору.
  24. Після отримання усіх конвертів з результатами тестування адміністратор відкриває конверти з відповідями та персональними даними кандидатів, які фіксує у відомості про результати тестування за формою згідно з додатком 6 та оголошує кандидатам.
  25. Повторне тестування не допускається, крім випадків, коли тестування було перервано або не відбулося з технічних або інших причин, незалежних від членів Комісії та кандидатів.
  26. У такому разі призначається нова дата тестування та (або) час.
  27. Кандидати, які за результатами тестування отримали 0 балів, є такими, що не пройшли тестування та не можуть бути допущені до наступного етапу конкурсу.
  28. Кандидати, які набрали від 1 до 2 балів, вважаються такими, що пройшли тестування.
  29. До наступного етапу конкурсу допускаються кандидати, які надали правильні відповіді на більшу кількість тестових питань.
  30. Про дату і час проведення наступного етапу конкурсу кандидатів інформують додатково одним із способів, зазначених у заявах про участь у конкурсі.

 

                                                     Ситуаційні завдання

  1. Ситуаційні завдання складаються з метою об’єктивного з’ясування спроможності кандидатів використовувати свої знання, досвід під час виконання посадових обов’язків, а також з метою комплексної перевірки кандидатів на відповідність професійній компетентності, оцінки комунікаційних якостей, володіння комп’ютером, знань іноземної мови (за наявності таких вимог до посади), вміння приймати рішення, організовувати свою роботу і роботу інших, вести переговори.
  2. Ситуаційні завдання для категорії «Б» розробляються у державному органі, в якому проводиться конкурс, з урахуванням специфіки та вимог до професійної компетентності кандидата, визначених в умовах проведення конкурсу.

Суб’єкт призначення на наступний робочий день після закінчення строку подачі документів для участі у конкурсі визначає відповідальних за розроблення ситуаційних завдань.

Відповідальною особою не може призначатися працівник апарату (секретаріату) – кандидат на відповідну вакантну посаду, працівник апарату (секретаріату), який перебуває з кандидатом у відносинах прямого підпорядкування або працює з ним в одному структурному підрозділі.

Ситуаційне завдання затверджується рішенням конкурсної комісії не пізніш ніж у день, що передує дню проведення конкурсу. Під час затвердження ситуаційних завдань визначаються вимоги до професійної компетентності кандидата, які будуть оцінюватись за результатами їх розв’язання.

  1. Ситуаційні завдання розв’язуються та оцінюються відповідно до Порядку

 

                                                         ПРОВЕДЕННЯ СПІВБЕСІДИ

  1. Співбесіда проводиться з метою оцінки відповідності досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та до відповідних посадових обов'язків.

На співбесіду  можуть запоршуватися суб»єкт призначення та/або голова відповідного суду.

  1. Перелік вимог, відповідно до яких повинно бути проведено співбесіду, визначається конкурсною комісією згідно з умовами проведення конкурсу.
  2. Співбесіду проводить Комісія.
  3. У разі потреби можуть бути присутні залучені експерти.
  4. Під час співбесіди оцінюються вимоги, які не були оцінені на попередніх етапах конкурсу.
  5. Для оцінювання кожної окремої вимоги до професійної компетентності на співбесіді використовується така система: - 2 бали виставляються кандидатам, які відповідають вимозі; - 1 бал виставляється кандидатам, які не повною мірою відповідають вимозі; - 0 балів виставляється кандидатам, які не відповідають вимозі.
  6. Визначення результатів співбесіди здійснюється кожним членом Комісії індивідуально та фіксується у відомості про результати співбесіди за формою згідно з додатком 8.
  7. Визначення остаточних результатів конкурсу здійснюється у балах як середнє арифметичне значення індивідуальних оцінок.
  8. Результати тестування, розв'язання ситуаційних завдань та проведеної з кандидатом співбесіди зберігаються у службі управління персоналом суду.
  9. Служба управління персоналом Суду надсилає кожному кандидату, який не пройшов певний етап конкурсу, письмове повідомлення, що може здійснюватися одним із способів, зазначених кандидатом у заяві про участь у конкурсі.

 

  1. СКЛАДЕННЯ РЕЙТИНГОВОГО СПИСКУ КАНДИДАТІВ НА ЗАЙНЯТТЯ ВАКАНТНИХ ПОСАД ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

7.1. Підсумковий рейтинг кандидатів визначається шляхом додавання середніх балів, проставлених членами Комісії у зведеній відомості середніх балів  за кожну окрему вимогу до професійної компетентності, та тестування на знання законодавства.

Рейтинг кандидата, який успішно пройшов конкурс, залежить від загальної кількості набраних ним балів.

Першим за рейтингом та переможцем конкурсу є кандидат, який набрав найбільшу загальну кількість балів.

Загальний рейтинг кандидатів визначається за формою згідно з додатком 9 до Порядку.

Результати визначення загального рейтингу кандидатів відображаються у протоколі засідання конкурсної комісії, Комісії.

 

7.2. Сума таких оцінок є підсумковим рейтингом кандидата, що заповнюється за формою згідно з додатком , за допомогою якого визначається переможець конкурсу.

7.3. Якщо два і більше кандидатів мають однаковий загальний рейтинг, за рішенням голови Комісії переможець конкурсу визначається шляхом проведення  відкритого голосування їх членів або проводиться повторна співбесіда.

7.4. Кандидат може ознайомитись із своїми результатами оцінювання за письмовим зверненням до конкурсної комісії.

У такому разі відповідна служба управління персоналом надає кандидатові витяг із зведеної відомості середніх балів

 

  1.                    ОПРИЛЮДНЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ КОНКУРСУ

 8.1. Керівник апарату суду забезпечує передачу Нацдержслужбі інформації про переможця конкурсу та другого за результатами конкурсу кандидата в електронній формі на відповідну електронну адресу не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дати підписання протоколу засідання Комісії.

8.2. Інформація про переможця конкурсу та другого за результатами конкурсу кандидата на зайняття вакантної посади повинна містити прізвище, ім'я та по батькові кандидата, назву посади та загальну кількість балів, набраних кандидатами.

8.3. Служба управління персоналом суду веде реєстр других за результатами конкурсу кандидатів на зайняття вакантних посад.

8.4. Другий за результатами конкурсу кандидат має право на призначення на таку посаду протягом одного року з дня проведення конкурсу, якщо така посада стане вакантною, а також у разі, коли переможець конкурсу відмовився від зайняття посади, складення Присяги державного службовця, виявлено обставини обмежень щодо призначення на посаду, визначених статтею 32 Закону України "Про державну службу", або йому відмовлено у призначенні на посаду за результатами спеціальної перевірки.

8.5. Служба управління персоналом суду повідомляє другому за результатами конкурсу кандидату про те, що відповідна посада стала вакантною, протягом п'яти календарних днів з дня відкриття відповідної ва Повідомлення може здійснюватися одним із способів, зазначених кандидатом у заяві про участь у конкурсі, а також надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

     Якщо протягом місяця з дня надіслання рекомендованого листа другий за результатами конкурсу кандидат не подасть письмової заяви та інших передбачених законодавством документів для призначення його на посаду, він вважається таким, що відмовився від зайняття відповідної посади.

кансії.

 8.6. Результати конкурсу оприлюднюються не пізніше ніж протягом 45 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення такого конкурсу.

Відповідна служба управління персоналом надсилає кожному кандидату письмове повідомлення  про результати конкурсу протягом п’яти календарних днів з дня їх оприлюднення. Зазначене повідомлення може здійснюватися одним із способів, зазначених кандидатом у заяві про участь у конкурсі

8.7. Повторний конкурс проводиться відповідно до статті 30 Закону України "Про державну службу" та за процедурою, визначеною цим Положенням.

8.8. Витяг з протоколу засідання Комісії є складовою особової справи державного службовця, якого призначено на посаду державної служби за результатами конкурсу.

8.9. Оскарження рішення конкурсної комісії проводиться відповідно до статті 28 Закону України "Про державну службу".

9.10. Рішення Комісії стосовно переможця конкурсу та другого за результатами конкурсу кандидата на посади державної служби скасовується у разі: - встановлення факту порушення умов конкурсу під час його проведення, яке могло вплинути на його результати; - коли за результатами конкурсу не визначено кандидата на зайняття вакантної посади; - коли за результатами спеціальної перевірки виявлено обмеження щодо вступу на державну службу переможця конкурсу та відсутності другого за результатами конкурсу кандидата на зайняття вакантної посади державної служби; - незгоди переможця конкурсу з рішенням про встановлення випробування під час призначення на посаду державної служби вперше; - відмови особи, призначеної на посаду державної служби вперше, від складення Присяги державного службовця, якщо Комісією не визначено другого за результатами конкурсу кандидата на зайняття вакантної посади державної служби.

  1. ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ЗАКРИТОГО КОНКУРСУ НА ПОСАДИ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ, ПОВ’ЯЗАНІ З ПИТАННЯМИ ДЕРЖАВНОЇ ТАЄМНИЦІ.

10.1. Закритий конкурс проводиться в суді на посади, які пов'язані з питаннями державної таємниці. 9.3. Закритий конкурс проводиться відповідно до процедури, визначеної Законом України "Про державну службу" та цим Порядком, з урахуванням таких особливостей:

 - в оголошенні про проведення закритого конкурсу зазначаються лише узагальнені найменування посади та посадові обов'язки (без деталізації), відомості щодо критеріїв та вимог до професійної компетентності кандидата;

 - формується новий склад Комісії з числа членів, які мають допуск до державної таємниці;

 - строк подання документів кандидатами для участі у закритому конкурсі та строк проведення такого конкурсу може бути скорочено за рішенням керівника апарату суду;

- протоколи засідання конкурсної комісії закритого конкурсу не оприлюднюються.

 

 

 

                                                                                      Конкурсній комісії

                                                                                                          Нікопольського місьрайонного суду ,

                                                             (прізвище, ім'я та по батькові кандидата в Р. в.)

                                                                                                який (яка) проживає за адресою: _________

                                                                                                  _____________________________________,

                                                                                              номер телефону _______________________

 

                                                       ЗАЯВА

 Прошу допустити мене до участі в конкурсі на зайняття посади ________________________________________________________________________________ з метою _____________________________________________________________________________. (зазначення основних мотивів щодо зайняття посади державної служби)

 Додаток: резюме в довільній формі.

"___" ____________ 20__ р.                                                                                      ________________ підпис

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                          

 

                                                                                                     Керівнику апарату

                                                                                                      Нікопольського міськрайонного  суду

                                                                                                       Казанок Ю.В.

 

                                                                                                   ____________________________________

                                                                                                               (П.І.П. кандидата)

 

                                                                                      ЗАЯВА

Відповідно до Закону України "Про захист персональних даних" від 01.06.2010 № 2297-VI надаю згоду Нікопольському міськрайонному суді  на обробку моїх особистих персональних даних з первинних джерел (у т.ч. паспортні дані, відомості з документів про освіту, сімейний стан, склад родини, відомості, які надаю про себе тощо) під час проведення конкурсу на заміщення вакантної посади (назва посади).

 "____"____________20___року        ______________ _________________ (підпис) (прізвище, ініціали)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Конкурсній комісії Нікопольського міськрайонного суду ,

(прізвище, ім'я та по батькові кандидата в Р. в.)

який (яка) проживає за адресою: _________

______________________________________

номер телефону _______________________

                                             ЗАЯВА

У зв'язку з присвоєнням мені медико-соціальною експертною комісією ______________________________________________________________________________ (група інвалідності) (довідка МСЕК від "___" ____________ ____ р. N ________________, що додається), керуючись статтею 2 Конвенції ООН про права інвалідів та статтею 2 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", прошу забезпечити мені під час проходження конкурсу на зайняття посади державної служби ______________________________________________________________ _________________________________________________________________________________ розумне пристосування у вигляді ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ "___" ____________ 20__ р. _____________ (підпис) ______________________ (прізвище, ім'я та по батькові)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                        ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ

                                  кандидата на зайняття вакантної посади державної служби

 

Прізвище, ім'я та по батькові кандидата

Посада, на яку претендує кандидат

 

 

 

 

 __________________   (дата)                                                                 ________________(підпис)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                       ВІДОМІСТЬ

                                                            про результати тестування

Порядковий номер

Прізвище, ім'я та по батькові кандидата

Бали

 

 

 

 

 

 

Адміністратор _________________ (підпис) ________________ (прізвище, ім'я та по батькові)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                         ВІДОМІСТЬ

          про результати співбесіди (готується кожним членом Комісії з питань вищого корпусу державної служби (конкурсної комісії) окремо)

Прізвище, ім'я та по батькові кандидата

Вимоги

Бали кандидата

Кандидат № 1

Вимога

 

 

Вимога

 

 

Вимога

 

 

Вимога

 

 

 

 

 

 

Член комісії __________________ (підпис) __________________ (прізвище, ім'я та по батькові)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                      ЗВЕДЕНА ВІДОМІСТЬ

                                                                         середніх балів

 

Прізви ще, ім'я та по батькові кандида та

Види оцінювання

Вимоги

Оцінка

Члена комісії

1

Оцінка

Члена

Комісії

2

Оцінка

Члена комісії

3

Оцінка члена комісії

4

Оцінка

Члена комісії 5

Середщній бал

 

Кандидат 1

тест

Знання законодавства

 

 

 

 

 

 

 

 

співбесіда

вимога

 

 

 

 

 

 

 

 

 

вимога

 

 

 

 

 

 

 

 

 

вимога

 

 

 

 

 

 

 

 

 

вимога

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сума балів

Адміністратор ________________ (підпис) __________________ (прізвище, ім'я та по батькові) •

 Результати тестування вносяться відповідно до додатка 5 Порядку проведення конкурсу на зайняття

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                           ПІДСУМКОВИЙ РЕЙТИНГ КАНДИДАТІВ

Прізвище, ім'я та по батькові кандидата

Загальна кількість балів

Рейтинг

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Адміністратор ____________________ (підпис) ________________ (прізвище, ім'я та по батькові)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                        АКТ

про порушення вимог кандидатом на зайняття вакантної посади державної служби під час проходження тестування

"____"_______________ 20__ р.                                                                                          №_______

Пункт проведення тестування ______________________________________________________________________________

(номер кабінету проведення тестування )_____________________. На зайняття вакантної посади _______________________________________________________________________________ (назва посади та структурний підрозділ суду)

 Складено Членами Комісії:_______________________________________________________ (прізвище, ініціали)

 Під час проведення тестування  встановлено, що учасник ______________________________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові учасника) порушив вимоги проходження конкурсу

Суть порушення: ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________

Учасника тестування  позбавлено права на подальше проходження конкурсу о ________ год. _______ хв.

 Голова комісії (підпис)______________________________________ (П.І.Б.)

 Члени комісії (підпис)______________________________________ (П.І.Б.)

(підпис) __________________________________________________(П.І.Б.)

(підпис)__________________________________________________ (П.І.Б.)

(підпис)__________________________________________________ (П.І.Б.)

 (підпис)__________________________________________________ (П.І.Б.)

 (підрис)__________________________________________________ (П.І.Б)