flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Служба судової охорони не допустила пронесення до суду заборонених предметів

04 травня 2020, 12:47

З 16 березня 2020 року, співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровській області взяли під свою охорону Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

За період несення служби в Нікопольському міськрайонному суді співробітники Служби судової охорони не допустили пронесення до судової установи 36 заборонених предметів: 4 ножі, 15 пристроїв для відстрілу гумовими кулями, 12 балончиків дратівливої дії, а також електрошокер та інші суспільно небезпечні предмети.

30 квітня, співробітники Служби судової охорони виявили в чоловіка, який намагався потрапити до Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області, предмет, схожий на холодну зброю – кастет.

Чоловік прибув до Нікопольського міськрайонного суду для участі в судовому процесі. Під час проведення поверхневої перевірки співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровській області старший сержант Сергій Чесак та рядовий Шпонька виявили в чоловіка предмет, зовні схожий на холодну зброю – кастет.
Співробітники Служби судової охорони затримали чоловіка та викликали наряд Національної поліції.



За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 статті 263 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.



Співробітники Служби судової охорони вкотре нагадують відвідувачам судових установ, що не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки.