flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОБРАНО ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД КЕРІВНИКОВІ НІКОПОЛЬСЬКОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА

14 грудня 2021, 15:35

13.12.2021 року  слідчим суддею Нікопольського міськрайонного суду розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу директору Нікопольського комунального підприємства, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення /злочину/, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків, за яке передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Згідно з ч. 1 ст. 176 КПК України запобіжними заходами є: особисте зобов`язання, особиста порука, застава, домашній арешт, тримання під вартою. Тримання під вартою вважається найбільш суворим запобіжним заходом.

Згідно ч. 2 ст. 183 КПК України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою не може бути застосований, окрім як:

3) до раніше не судимої особи, яка підозрюється чи обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років, - виключно у разі, якщо прокурором, крім наявності підстав, передбачених статтею 177 цього Кодексу, буде доведено, що перебуваючи на волі, ця особа переховувалася від органу досудового розслідування чи суду, перешкоджала кримінальному провадженню або їй повідомлено про підозру у вчиненні іншого злочину

Оскільки підозрюваний вчинив умисний, нетяжкий злочин, за який передбачено максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до 5-ти років, зважаючи на положення п. 3 ч. 2 ст. 183 КПК, до нього не може бути застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, тому слідчим суддею було застосовано умови домашнього арешту, заборонивши підозрюваному залишати місце постійного проживання у нічний час доби.