flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голови місцевих судів удосконалюють свій професійний рівень

16 лютого 2017, 16:12

 ГОЛОВИ  МІСЦЕВИХ  СУДІВ  УДОСКОНАЛЮЮТЬ  СВІЙ

 ПРОФЕСІЙНИЙ  РІВЕНЬ

     Голова Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ірина Клименко відвідала організовану Національною школою суддів України підготовку голів та заступників голів місцевих загальних судів, що відбулася 1-3 лютого 2017 року в м. Києві.

Напротязі підготовки було акцентовано увагу  на актуальних та проблемних аспектах  сьогодення, розглянуті зміни в системі організації судової влади; модернізації законодавства в питаннях добору, освіти суддів, їх відповідальності та доброчесності; питання  антикорупційного законодавства та суддівської етики; питання суддівського самоврядування -  конституційної та законодавчиої гарантії незалежності, розкриті організаційо-правові засади діяльності місцевих загальних судів.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук у виступі  детально зупинився на поточному етапі судової реформи, конституційних та законодавчих змінах у системі правосуддя.

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк висвитлів питання судового адміністрування, підбив підсумки фінансування судів за 2016 рік, а також  плани фінансування судів на 2017 рік.

Член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Павло Луцюк розкрив перспективу подальшого реформування судової системи України та деякі проблемні питання дисциплінарної відповідальності судді.

Актуальним та пізнавальним був виступ керівника прес-служби Верховного Суду України (2008-2015р.р.) Людмили Момот, що розкрила важливу тему стосовно судової влади та засобів масової інформації, забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності суду, ролі голови суду у підвищенні авторитету суду.