flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практика в суді – перший крок до вибору майбутньої професії.

13 лютого 2018, 12:09

     

 

 

 

 

   

 

 

     

 

     Правова освіта має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини. Щороку у Нікопольському міськрайонному суді  Дніпропетровської області проходять практику студенти  вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю «Право».

     Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді  є не тільки одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

 У цьому році у нашому суді проходять ознайомчу, навчальну та виробничу практику 5 студентів:  два студенти Національного університету «Одеська юридична академія» та три студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ

     Під час проходження практики, студенти під керівництвом досвідчених фахівців набувають практичного досвіду роботи у суді, ознайомлюються з організаційною структурою суду та набувають навички роботи працівників апарату суду. 

    Також студенти відвідують судові засідання по розгляду різних категорій справ та ознайомлюються із можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції.

    Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.