flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незаконна порубка лісу

18 квітня 2018, 15:48

#говоритьсуд 

       

         У провадженні Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебували матеріали кримінального провадження по обвинуваченню  громадянина В., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України «Незаконна порубка лісу».

         В жовтні 2017 року громадянин В. незаконно спиляв дерева акації та абрикосу в полезахисних лісових смугах, розташованих на території с. Придніпровське Нікопольського р-ну Дніпропетровської області, за що вироком Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 13 квітня 2018 року його визнано винуватим.

         Призначаючи покарання обвинуваченому В., суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, обставини, що пом’якшують покарання, а саме визнання вини, щире каяття та призначив обвинуваченому мінімальне покарання у виді штрафу у розмірі 5 100 грн.

         Також судом вирішено питання  про конфіскацію у власність держави бензопили та стовбурів спиляних дерев, задоволено цивільний позов та стягнуто з громадянина В. завдані матеріальні збитки на користь держави в розмірі 5 827 грн. 54 коп.