flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Що приховувала особа від поліції на вході до суду?

20 липня 2018, 15:06

20 липня 2018 року портативний металошукач звуковим сигналом відреагував на рюкзак особи, щодо якої було призначено розгляд клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення за ст..293 КК України.

Працівники Національної поліції керуючись Тимчасовим порядком забезпечення охорони судів, органів та установ системи правосуддя, а також підтримання громадського порядку в них та Правилами пропуску осіб до Нікопольського міськрайонного суду та поведінки в приміщенні суду(далі Правила) дану особу не пропустили до зали судового засідання, оскільки останній відмовився надати для огляду речі, на які міг спрацювати металошукач.

Крім того, вищенаведена особа намагалася вчинити провокації, щодо законних дій працівників Національної поліції та порушувала громадський порядок в приміщенні суду.

Нагадуємо громадянам, що згідно Правил є  обмеження щодо пропуску осіб до приміщення Нікопольського  міськрайонного суду:

-       Під час проведення закритих судових засідань пропуск осіб до залу судового засідання обмежується постановленою мотивованою ухвалою головуючого в судовому засіданні.

-       Забороняється пропуск осіб до приміщень суду:

-       зі зброєю;

-       з легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами;

-       з колюче-ріжучими предметами;

-       у стані сп’яніння (алкогольного чи наркотичного), що ображає людську гідність і громадську мораль;

-       з тваринами;

-       з валізами, господарськими сумками, пакетами, розмір яких перевищує 45/35/15 см., візками, велосипедами.