flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 11 вересня діятимуть лише нові рахунки для зарахування судового збору

30 серпня 2018, 14:09

З 11 вересня 2018 року судовий збір та інші зарахування находжень до бюджетів потрібно сплачувати лише за новими рахунками.

«Граничний термін перехідного періоду функціонування централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів, протягом якого старі рахунки залишаються активними, закінчується 10 вересня 2018 року», – зазначають у ДФС.

Тому з 11 вересня 2018 року кошти, які сплачуватимуться платниками податків на рахунки зі старими реквізитами не будуть зараховуватись до бюджетів, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

Нагадаємо, що з 02 липня 2018 року змінилися платiжнi реквiзити для зарахування надходжень до бюджетів:

  • для сплати судового збору;
  • для сплати штрафу за адмін правопорушення;
  • для сплати сплати штрафу у сфері забезпечення дорожнього руху;
  • для сплати штрафу у кримінальній справі (кримінальному провадженні).

Державна казначейська служба України з метою уникнення втрат бюджетів, у зв’язку зі зміною рахунків, до 10 вересня 2018 року включно встановила перехідний період, на час якого старі рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів залишалися діючими.

Усі податки та збори перераховані на старі рахунки не втрачалися, не поверталися, не потребували додаткових зусиль на переадресацію, а зараховувалися відповідно до визначених призначень та у відповідності до бюджетного законодавства.