flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Отримання навичок спілкування з особливими особами

21 лютого 2019, 14:57

18 лютого 2019 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провело спільно з Громадською організацією “Правозахисна організація “Права людини” за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAІD) в рамках Програми “Нове правосуддя” апробацію тренінгу для працівників апаратів судів “Комунікація з особами з психічними та інтелектуальними порушеннями”.

Участь в тренінгу прийняли заступник керівника апарату суду Тимошенко К.В. та секретар судового засідання Чапля Ю.С.

Заступник директора регіонального відділення Алла Баштанникпідкреслила важливість підготовки працівників апаратів судів щодо проблем, які виникають у процесі комунікації з особами з психічними та інтелектуальними порушеннями.

Директор громадської організації “Правозахисна організація “Права людини” Віталій Дроботун окреслив мету тренінгу, а також ознайомив працівників апаратів судів із регламентом роботи та викладацьким складом. 

Виконавчий директор ВГО “Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень” Раїса Кравченко провела для учасників та учасниць тренінгу інтерактивну презентацію щодо теорії інвалідності й моделі інвалідності, зупинилася на стандартах ООН та Ради Європи щодо забезпечення прав людини з інтелектуальними та психо–соціальними порушеннями.

Голова правління  громадської організації “Міжнародна агенція змін” Світлана Олєйнікова разом з Раїсою Кравченко розповіли про ситуацію в Україні на прикладі аналітичного дослідження “Моніторинговий звіт: Аналіз судової практики розгляду справ про визнання фізичної особи недієздатною”.

Жвава дискусія була проведена зі слухачами та слухачками після перегляду відео про особливості комунікації з особами із психічними та інтелектуальними порушеннями та під час роботи в малих групах. Корисними були поради викладачів щодо спілкування з такими особами за допомогою спрощеної мови.

Повний текст програми тренінгу розміщено на офіційному веб–сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.

 

За результатами навчання працівники апарату суду отримали відповідні сертифікати.

http://www.nsj.gov.ua/ua/news/garantii-ta-zahist-prav-vidpovidno-do-standartiv-oon-ta-radi-evropi/