flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Нікопольському міськрайонному суді встановлено особливий пропускний режим на період карантинних заходів

17 березня 2020, 12:17

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», керуючись рекомендаціями Ради суддів України, відповідно до наказу Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 17.03.2020 року № 47-з:

 

  1. В суді встановлено особливий пропускний режим роботи на період з 17 березня до 03 квітня 2020 року, а саме:

 

  • Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;
  • Заборонити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань;
  • Заборонити допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, лихоманка, утруднене дихання тощо);
  • Ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи, за наявності технічної можливості, здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопії матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві.

 

 

  1. Рекомендувати суддям при можливості здійснювати судовий розгляд справ в порядку письмового провадження.

 

  1. Рекомендувати учасникам судового процесу та іншим громадянам:

 

  • Всі документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) надавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд» або поштою;
  • Утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання (блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, лихоманка, утруднене дихання тощо), або якщо Ви (чи члени Вашої сім’ї) протягом останніх трьох тижнів повернулись з країн інфекційного ризику.

 

  1. Рекомендувати учасникам судових процесів в один із вищезазначених способів подати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності, за наявними у справі матеріалами, або відкласти судове засідання на час карантину.

 

 

  1. Обмежити одночасне перебування відвідувачів у приміщенні суду – до п’яти осіб.

 

  1. Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, в телефонному режимі повідомити про свій стан здоров’я керівництво суду та звернутися до відповідних установ охорони здоров’я.

 

 

  1. Посилити профілактичну роботу з проведення поточних дезінфекційних заходів у приміщенні суду.

 

 

  1. Особливий режим роботи суду коригується та доповнюється відповідно до ситуації в країні та регіону, а також може бути продовжений у разі потреби.

 

 

За повідомленням прес-служби суду