flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робота суду під час виборів міських, сільських голів та депутатів до обласної, районної, міської та сільської рад в 2015 році.

26 листопада 2015, 14:16

 Робота суду під час виборів міських, сільських голів та депутатів до обласної, районної, міської та сільської рад в 2015 році.

25 жовтня та 15 листопада громадяни м. Нікополя обирали міських, сільських голів та депутатів до обласної, районної, міської та сільської рад.

Для забезпечення якісного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав учасників виборчого процесу та розгляду в розумні строки заяв, пов»язаних з виборчим процесом в Нікопольському міськрайонному суді були здійснені наступні організаційні заходи:

1. призначено осіб, відповідальних за організацію роботи суду під час проходження виборчого процесу ;

2. затверджено графік чергувань на період виборчого процессу;

3. визначено функціональні обов'язки осіб, відповідальних за прийняття, реєстрацію, розподіл позовних заяв, передачу матеріалів суддям, сповіщення сторін та інших осіб, видачу судових рішень, прийняття апеляційних скарг, передачу справ до апеляційної інстанції ;

4. затверджено організацію роботи суду із забезпечення дотримання строків розгляду справ даної категорії ;

Охорону суддів та працівників апарату суду, приміщення суду під час чергування було здійснено співробітниками СБСМ « Грифон »

Під час першого туру виборчого процесу до суду надійшло 5 заяв про уточнення списку виборців, які були задоволені судом та 2 заяви про визнання незаконним та скасування реєстрації кандидата в депутати, одну заяву повернено заявнику, драга заява залишена без розгляду.

Під час другого туру виборчого процесу до суду надійшло 2 заяви про уточнення списку виборців, які також були задоволені.

Всі заяви, які надходили від громадян, розглядалися в терміни, передбачені законодавством. Порушення строків розгляду справ не було. У апеляційному порядку судові рішення не оскаржувалися.