flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поставлено крапку в резонансній справі Галети А.К.

13 січня 2016, 08:27

                            ПОСТАВЛЕНО КРАПКУ В РЕЗОНАНСНІЙ СПРАВІ ГАЛЕТИ

04.03.2015 року колегією суддів Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області у складі головуючого судді Поліщука Р.А. та суддів Багрової А.Г. та Тихомирова І.В. було винесено вирок Галеті Андрію Костянтиновичу, 05.09.1985 року народження, уродженцю та мешканцю м. Нікополь обвинуваченого за ст. 15 ч.2, 115 ч. 2 п.1 п.7; ч.4 с. 296; ч. 1 ст. 263 КК України  та призначено йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з відбуттям міри покарання у виправно-трудовому закладі.

Галета А.К. був визнаний винним у тому, що 24.02.2014 року, близько 01.00 години, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння,на автомобілі «Ауді А6» під’їхав  до кафе «ДК Проджект» та зайшов до приміщення кафе де, з хуліганських мотивів, діючи з особою зухвалістю та явною неповагою до суспільства, грубо порушуючи громадський порядок, почав бити меблі та висловлюватись нецензурною лайкою на адресу присутніх. На виклик робітників кафе, прибули працівники державної служби охорони. Але, Галета А.К., не реагуючи на зауваження представників влади, направився до автомобіля «Ауді А6», звідки дістав пістолет, та почав погрожувати застосуванням зброї. Реагуючи на протиправні дії, згідно Закону України «Про міліцію»,  працівники державної служби охорони оголили вогнепальну зброю та вимагали від Галети А.К. припинити хуліганські дії. Після чого, Галета А.К., сів до свого автомобіля, та трохи від’їхавши від кафе, вийшов з автомобіля і здійснив 6 пострілів у бік працівників державної служби охорони, створивши реальну загрозу їх життю та здоров’ю. Після чого намагався втекти, але був затриманий працівниками Державної служби охорони при ГУМВС України в Дніпропетровській області.

Також Галета А.К. 18.04.2014 року близько 23.10 годин, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, на пішохідному переході, розташованому на перехресті вулиць Шевченко – В. Усова в м. Нікополь з хуліганських мотивів, діючи з особливою неповагою до суспільства, грубо порушуючи громадський спокій, став висловлюватись нецензурною лайкою на адресу мешканки м. Нікополь., яка в цей час намагалась перейти перехрестя. Продовжуючи свої хуліганські дії, тримаючи  в руках обріз мисливської зброї, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, безпричинно, умисно, з метою вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті, здійснив не менше 5 пострілів у бік двох осіб, чим спричинив особам легкі тілесні ушкодження, які спричинили короткочасний розлад здоров’я. Після чого з місця скоєння злочину втік.

За апеляційними скаргами прокурора, обвинуваченого та його адвоката, кримінальна справа була направлена до Апеляційного суду Дніпропетровської області для розгляду.

 04.11.2015 року колегія суддів судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Дніпропетровської області зменшила призначене Галеті А.К. за ч.2 ст. 15 п.п. 1,7 ч.2 ст. 115 КК України покарання до 13 років позбавлення волі. На думку колегії, покарання призначене Галеті А.К., Нікопольським міськрайонним судом, надто суворе, т.я. не в повній мірі враховані обставини справи, тяжкість наслідків, що настали, те, що потерпілим спричинені легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я та необґрунтовано призначене практично максимальне покарання.